06 July 2009

~Minggu Induksi Siswa (MINDS '09) UMP~

Pada 28 JUN-04 JULAI ari tu,satu program orientasi untuk pelajar-pelajar baru UMP yang diberi nama MINGGU INDUKSI SISWA (MINDS '09).

Corat-coret sepanjang minggu minds:

  • huhu..first day dah teramat penat sebab semalaman drive.pendaftaran ok jer tetapi cuaca yang panas memang agak mengharukan diri ini.rasa nak marah je kat sumer orang.bad habit!!

  • majoriti ceramah dan taklimat yang dijalankan memang agak best.tak rasa mengantuk pun.tapi tetap juga tidur kalau ada peluang,heheh..maaf yer fasi2..hanya dua tiga taklimat je agak memboringkan.

  • hah!!batch kami adalah batch paling ramai yang diterima masuk.memang sukar untuk sumer fasi2 untuk mengawal kami.seramai lebih kurang 1700 pelajar baru dengan kendalian 165 fasi-fasi bertauliah..hehehe..

  • wahh!!!!!saya belajar sesuatu dari fasi2 minds.boleh la praktik untuk program saya selepas ni.sepanjang minds berlangsung,ada certain fasi selalu tanya kat peserta dah solat ke belum,padahal memang waktu itu rehat untuk solat,memang nampak sangat fasi2 agak concern nga solat kitaorang..bagus2.teruskan!!!

  • saya juga belajar dengan salah sorang fasi minds untuk tenang dalam pelbagai hal,walaupun agak bengang dengan peserta minds,tapi akak fasi tu cool jer..hehe..i like it!!!

  • saya juga rasa bertuah sebab rasa kami semua dijaga bagai anak kecil..ye la..fasi2 'kecemasan' selalu je round2 tanya sama ada kami sakit atau tak..besshhh!!!!!!

  • hehe..semua fasi2 baik2..ye la..seriously..tak pernah dapat program sebegini sempoi..sebelum ni saya biasa dapat program atau kem2 yang syadid..huhu..sedih sihh...

  • tak faham kenapa sesetengah peserta rasa minds terkongkong...ermm..bangun seawal 4 pagi itu tidak seteruk mana...saya pernah kena lebih teruk ag..syukran atas didikan dan bai'ah kat maahad dulu..betul2 mengajar saya sekarang...jangan jadi terlalu manja..

  • Ingat tak wahai fasi2 dan peserta2 minds,malam yang peserta minds didenda kena angkat tangan tu..huhuhu..tak tahu nak kata apa..sebab saya pernah kenakan peserta sebijik macam tu bahkan pernah dikenakan juga..angkat tangan..hehe..saya juga tahu teknik2 fasi2 gunakan..hehe..siap ada peserta minds menjerit lagi..hehe..macam flashback jer..papepun,jangan la guna modal yang sama untuk 'tochure' kitorang..kalau ada yang perasan kan,fasi2 marah benda yang sama dan guna ayat yang sama seperti sebelumnya..seyesli..malam tu saya senyum jer..sebab dah tahu apa benda akan jadi lepas tu..saya seperti tengok drama je malam tu..ngantuk pun ada gak..huhu..papepun..layan la gak..

  • program terbest dalam minds ialah khidmat komuniti..postnya menyusul selepas ini..


ni la gambar2 yang sempat disnap..hehehe..



ni la kupon makan minds..macam2 warna ada..seems like rainbow...



ni lak motto minds...mp4..yeahhh!!!



ni la akak2 fasi muslimah minds '09..



akak fasi ni selalu jerit guna haller 2...cepat2!!hehehe...



ni la baju batik rasmi..memang cantik..ingat nak wat baju raya tahun ni..tapi tengok2 ada logo ump lak..semangat patriotik ump!!!!!!!!!!!!!!



ni kipas yang menjadi rebutan kami kat astaka...




berbincang didepan pintu pagar pun jadi laaaaaaaa......




bertafakur di masjid..i love dis moment!!!



akak kecemasan minds yang selalu concern...i love dis akak..kejenya senyum aje..sape sakit?sape sakit???



tarik tali fakulti komputer...



barisan fasi yang lawan tarik tali nga peserta...huhu..tarik akak tarik....



bersemangat sungguh akak ni bagi sokongan..ni la penolong ketua fasilitator..
saudari nur fasihah...



barisan fasi yang kalah teruk...sabar2...




happy korang tarik2 yer...



ni checkpoint 1 x dugong = gong



Di kesempatan ini,saya mewakili semua peserta MINDS '09 nak ucapkan jutaan kemaafan diatas keterlanjuran sepanjang minds,tersalah bicara,terkutuk di hati,tersilap langkah harap dimaafkan..seyesly..ni la satu2nya program yang saya sertai dalam 2 tahun ini sebagai peserta..dah lama tak rasa jadi peserta..maaf kerana banyak menguji kesabaran fasi2..sesungguhnya,ingatlah itulah hadiah kenangan terindah dari kami untuk fasi..asiff jiddan!!!



Jutaan terima kasih juga dihulurkan kerana sudah berpenat lelah dalam menyambut kami semua..sesungguhnya usaha kalian hanya ALLAH sahaja mampu membalasnya..terima kasih kerana sudi memberi makan kepada kami yang senantiasa kelaparan ini sepanjang minds..terima kasih kerana tidak tidur dengan sempurna dalam memastikan kelancaran minds sentiasa konsisten.. terima kasih kerana mengambil berat kebajikan kami semua...
syukran kathirrr!!!


pesanan ikhlas dari seorang 'saya': semoga semua fasi2 minds dapat menjaga diri sebaiknya..sesungguhnya kalian telah memberi satu teladan yang baik untuk kami semua,kalian juga telah dihormati diatas kewibawaan kepimpinan dalam minds..jaga kelakuan,jaga ikhtilat,jaga semuanya..kami semua amat mengagumi kalian dalam minds..jangan hilang respect itu biarpun minds sudah berakhir...(isshh..sape nasihat sape ni??maaf yer akak2 n abang2,kita semua kena jaga)


LUV EVERYBODY,HATE NOBODY...


6 comments:

KiLauAn_BiNtAnG said...

salam..
hei kamu snap gmbr sy..
ade nk kene ni..hahah
kne snyum cz tu memg keje akak..hahah

bisikan hati said...

wsalam..hehehe
snap untuk kenangan la..
jgn marah ye akak..
jgn saman sudahh..
kekkekeke.....

nur husna said...

salam, bestnye oientasi korg, ktrg nye kat cni membencikn!! huh mls nk igt balik

bisikan hati said...

wsalam..hehe..kat sini pun ada gak
kadang2 boring..huhu..
pling best khidmat komuniti la...
dapat bermesra nga penduduk kampung...

Anonymous said...

salam,
sempat lg snap pic yea..

Alhamdulillah...
segalanya brjalan lancar
time kasih krn mmberi kerjasama
time kasih juga krn mnghargai tugas akak2 fasi

bisikan hati said...

wsalam..
hehe..sambil menyelam minum air..
nk duk UMP ni kena la kreatif..hakhaks..
papepun,syukran infiniti buat sumer fasi2 minds..