14 October 2009

Bengang + Sedih + Terharu =GEMBIRA

petang 14 oktober,setelah berjaya menyiapkan labsheet 10 programming,aku terus tidur kerna sakit perut yang amat sangat.Ketika itu,sumer roomate2ku outing ke kuantan,tempat favourite kitorang la tu.Sedih gak sebab tak dapat ikut (biasanya kitorang selalu outing berempat),tapi disebabkan malam tu ada kelas,so,terpaksa la duk bilik jerrr..Bangun dari tidur,terus mesej diorang (baca:roomate2ku) sebab nak kirim beli makanan.Aku mitak belikan nasi putih + sup sayur.Masa tu mesej aku memang sengal2 la sebab memang ni perangai aku..


Tetiba jer zu(salah sorang roomate aku) mesej marah2..seyes..mem
ang terasa giler time tu,aku ingatkan mereka gurau2 jer sebab sebelum ni tak pernah begitu..Rasa nak nangis jer,dahla aku sakit perut,duk sorang2,aku just mitak belikan makanan jer,cam biasala..tapi emo lak roomate2 aku tu.

Lebih kurang nak kul 8 gitu,aku pun ke kelas software,diorang tak balik2 ag.Sepanjang perjalanan ke kelas dan didalam kelas,aku senyap jerr,,terasa sangat2 nga mesej diorang.Berkali2 ku membelek mesej tersebut,kot2 aku salah faham apa yang aku baca..Aku terfikir2 kenapa nga diorang ni.Aduhaiii...Nana dan Ayu lak sibuk jer bertanyakan keadaan aku yang senyap tuhh...Aku wat derkk je laa..


Balik bilik jerr,roomate2 aku dah balik tapi keada
an mereka amat tegang sekali,tak tahu kenapa.Aku pun wat senyap jer la nga diorang.Masa tu jugak Ayu ikut aku balik sekali tuk amik dia punya hp.Hati aku cuak giler time tu sebab diorang tak tegur aku langsung.Aku agak pelik la sebab setiap kali sape2 antara kami yang balik outing,mesti mulut cam bertih jagung,macam2 cerita kuar..ni senyap lak.Aku fikir mesti letih kott,takpela..Tiba2 gak masa tu,aku perasan yang laptop aku takde atas meja.Qis (salah sorang ag roomate aku) tanya sama ada aku kunci pintu tak,of course la aku kunci.Memang sah la laptop aku kena curi time tuu.Huhuhu..bengang sihh..sangat2 bengang..tapi masa tu aku study com archi jer sebab esok ada kuiz.Aku kena wat leklok com archi ni sebab carry mark aku sebelum ni low sangat2.Masa tu aku nak wat report laptop yang hilang tu esok jer sebab nak fokus com archi dulu.



Lebih kurang kul 11 lebih2,Ayu lak mesej dan call mitak aku turun bawah blok sebab dia baru lepas gaduh nga roomate dia.Aduhaii..jadi kaunselor tak ber
tauliah lak plak aku malam2 buta..masa tu borak2 nga Ayu sal roomate dia.time tu gak jupe fina n yusoff tengah belajar bahasa mandarin.Jupe gak nga wawa tengah belikan makanan kat bawah..Last2,Ayu ajak g bilik Nana tuk siapkan labsheet 9 programming yang perlu dihantar esoknya.Aku dengan malasnya melangkah naik ke tingkat dua itu.Ayu juga suh aku pinjam laptop qis tuk sama2 siapkan labsheet itu.Aku dengan cuaknya suh dia g mitak sendiri.Akhirnya,ayu mitak tolong aku amikkan tuk dia setelah diberi keizinan oleh qis.

Aku membuka tombol pintu namun telah dikunci dari dalam,dalam hati memang geram gilerr la sebab rasa cam dihalau lak...aku buka2 jerr..tiba2....aku menjerit sehingga satu aras kami dengar kerna..





SEBAB NII....



















dan tiba2 ada jugak ni....








HAPPY BIRTHDAY!!!!




Lepas kami makan2..mereka beri hadiah yang paling bernilai iaitu.....











LAPTOP AKU PUN DIORANG KIDNAP....




seyesli..dari petang ag..tu sumer rancangan mereka tuk kenakan aku..tak terfikir langsung oleh aku mereka nak celebrate..terima kasih banyak2....syukran
jiddan..thanks a lot...





KAD BUFDAY DARI MEREKA...




DEDIKASI ISTIMEWA UNTUK MEREKA BERGELAR SAHABAT::::

-Qis,Zu,Pieka:Tak sangka langsung perubahan sikap korang petang itu adalah salah satu misi korang.Petang tu memang terasa giler nga korang.Tak terlintas langsung korang nak wat suprise gitu.Terima kasih sebab banyak menempuh dugaan pada hari tersebut.Disaat2 akhir sem,korang sanggup laburkan duit yang memang dah tak seberapa tu.Terima kasih jugak sebab bersusah payah menjawab saat disoal siasat oleh pegawai JPJ semasa korang keluar outing.Terima kasih sebab sudi turun ke bawah blok semata2 nak cari ais tuk malam tu walaupun korang tahu probability nak dapatkannya adalah rendah.Terima kasih sebab lakonan korang yang menjadi tu.Terima kasih sebab membuatkan qilah cuak giler2 malam2 tu.


-Ayu:Terasa kebodohan aku malam tu depan ko.hahaha..serius,aku tak sangka cerita yang ko reka ko gaduh nga roomate2 ko tu membuatkan aku percaya.Aku percaya setelah melihat mimik muka ko yang serius.Aku tak sangka ko juga bersubahat nga roomate2 aku,rupa2nya,ko ajak aku turun adalah semata2 nak jayakan suprise tu.Terima kasih sangat2.Sengal giler ko bila konon2nya nak naik bilik nana nak siapkan labsheet dan pada waktu tu ko memang planning nak suh aku masuk bilik aku kan??!!!hehehe,,serius....bodoh sangat2 rasa waktu..tak tahu bila masa ko rancang nga roomate2 aku,padahal ko selalu duk dekat nga aku tike kuliah..ahahah..by the way,thanks a lot...



-fina,yusoff,wawa,nana:Huuhuh..aku isytiharkan title sebagai pelakon pembantu kat korang.kata ayu,korang masuk dalam scene lakonan kitorang secara tak tersengaja namun pandai korang mengelak melarikan diri waktu tu yerr..serius,aku tak nampak langsung ayu kelip2 mata kat korang..terima kasih sebab concern sal laptop aku yang hilang waktu tu..terima kasih sebab sudi jadi sahabat aku...



-semua sahabat2 yang wish kat aku:Terima kasih atas ingatan,ucapan dan doa dari kalian.Walau jauh dimata,tapi dekat dihati,walau hati berjarak,namun medium mesej,myspace,friendster,facebook menghubungkan kita.Terima kasih kerana masih mengingati diriku.Terima kasih kepada classmate2 yang wish pada hari ini..Tak mampu untuk aku lafazkan senarai kalian kerana terlampau ramai,namun kalian dalam ingatan diri ini selagi nafas ukhuwwah tersimpul rapi..InsyaALLAH..doa tuk kalian sumer...



ya ALLAH,jagalah sahabatku dikala penjagaanku tak sampai padanya,sayangi mereka dikala rasa sayangku tak mampu merangkulnya dalam dakapan yang nyata,perhatikan mereka dikala perhatianku tak terangkum dalam kata yang sahaja.kerana KAU punya apa yang aku tak punya,kerana ku ingin mereka selalu menjadi sahabatku,didunia dan harap bertemu mereka di syurgaMU..Aminn...





notakakiku1:Kalau orang lain pun mesti jerit gak tengok hantu2 tu kan??hahaha...
notakakiku2:Terima kasih tuk sumer....syukran kathirr....

3 comments:

wann said...

kalau wann la kena..rasa mcm nak tumbuk laju2 kt muka hantu2 tu..haha

^_^


happy belated bday~

bisikan hati said...

hahaha..nak tumbuk camne.reaksi mulut ag cepat dari tangan...dhla gelap...huhuhu..kuat ugak time tuh mjerit kul 12 mlm..wat malu jerr...

-thanks yerr atas ucapan tuhh..

seorang insan said...

salam..
qilahh..hapy belated bufday..sowie sgt2..coz may b ak adalah org pling last wish kat ko..huhuhu..
name jer kite nie 1 u..tp jumpe pon susah,kalo jumpe pon kat koridor tu,teserempak b4 g kuliah msg2..
huhu..len macam kat matrik..ari2 tgk muke ak..kat toilet, kat kfe , kat dewan kuliah, kat blok..mest ko pon bosan ek..hahaha..
x dpt nak wat kejutan bufday kat ko cam dulu, bli kek, kasi adiah( nie ak x pasti r hihi..) n so on lah..
pepon ak doakan ko sentiase happy ngan member2 bru kat cnie n gud luck lam course ko n jgn lupekan ak..
u r a good friend to me n hope our friendship last forever..
iklas dr mAmAL~