17 April 2010

dua SEM berakhir...

*telatah dan gelagat kami dalam kuliah dan kelas..macam-macam gaya dan ragam..bila otak semua berserabut macam cable2 dalam lab CCNA,maka kami dengan jayanya mula snap gambar2..menghilangkan rasa cuak apabila tak dapat sambung cable2 tersebut..huhu..pantang jupe kamera...agak kecoh dan happening..sangat2 best..lebih2 lagi semua lecturers sporting amat.
*part ni memang tak leh blah..setiap masa & ketika,pasti ada yang tertidur..hohohoh...gaya tertidur dalam kuliah..TER yer...tak sengaja tue..apabila kekhusyukan menjelma,maka itulah jadinya..nie keadaan dalam semua kuliah..takde berkecuali mana2 subjek..maaf jika tersnap pic korang,but still syok..hehehe..
(teringin nak publish gaya tidur RAI masa kelas DSA )


*haaaaaaaa...ni diaa kraftangan kami yang terlibat..tragedi ini berlaku untuk menghilangkan mengantuk dalam kelas..objektif aktiviti ini ialah untuk mencungkil bakat2 kreativiti yang terpadam dalam diri seorang mahasiswa..hahaha..no offense ok..ini untuk menggelakkan kejadian seperti gambar diatas berlaku...

(maaf lec,kami dengar kuliah anda,cuma jari-jemari jer menari,tak nak kasi mata-memata ini tertutup..)


*ketika dinner fakulti anjuran PETAKOM..sangat2 seronok lebih2 lagi ramai coursemate yang menjadi AJK malam tue..semua melaram dan bergaya sakan..
(RAI jer takde malam tue..)
*dinner anjuran sendiri di Tanjung Lumpur..sangat2 kalut,kecoh dan havoc sejak sampai direstoran sehinggalah pulang semula ke kampus..ayu dengan dulang yang jatuh,nenes yang fobia sampai mengucap naik orbit pusing2 dan madi yang muntah2 selepas naik orbit pusing2...main car bumper ramai2..huhu..sangat2 seronok..walau banyak "tragis" yang berlaku,namun still fun,rite??
*mereka kawan2 kuliah saya..senyuman dan keceriaan mereka membuatkan aku turut gembira..perangai sengal dan laklok yang tak sudah2..suka,duka,tawa,ceria,rajuk,marah, dan emo menjadi mainan emosi kami sepanjang perjalanan 2 sem ini...Imam Hasan Al-Banna pernah berkata:
Yang dikehendaki dari ukhuwah adalah terjalinnya hati dan ruh dengan jalinan aqidah.
Itu adalah jalinan paling kukuh dan paling mahal. Ukhuwah merupakan saudara iman, sedang perpecahan adalah saudara kekafiran..

Awal dari kekuatan adalah kekuatan persatuan, sementara kekuatan itu tidak ada tanpa cinta. Serendah-rendah cinta adalah berlapang dada dan yang tertinggi adalah itsar.
Al-akh yang soleh akan melihat saudaranya lenih utama dibandingkan dirinya sendiri kerana apabila tidak bersama mereka, mereka bersama yang lain. Sementara mereka, kalau tidak denganya maka akan dengan selainnya.

Sesungguhnya serigala akan memakan kambing yang menyendiri. Mukmin yang satu bagi mukmin yang lain ibarat bangunan, sebahagiannya menguatkan sebahagian yang lain. Demikianlah seharusnya terjadi..


Serendah-rendah cinta pada sahabat adalah berlapang dada dan yang tertinggi adalah itsar, iaitu saudara yang melihat saudaranya lebih utama dibandingkan dirinya sendiri..


semua classmate 1st year BCS 09/10:Minta maaf dari hujung rambut hingga hujung kaki if ada salah silap,gurauan yang menyakitkan hati..tapi ingatlah semua itu memang kenangan kita..agar ukhuwwah ini tetap utuh dalam redhaNYA…

semua lectures 1st year BCS 09/10: Mohon ampun dan maaf sepanjang sem 2 jika ada salah silap dalam pertuturan yang tidak disengajakan.,..halalkan juga segala ilmu yang telah dicurahkan buat kami..kadang2 kenakalan kami bukanlah disengajakan...doakan kejayaan kami dalam final ini..


notakakiku1:disebalik kedukaan itu,masih terselit secangkir harapan untuk meneruskan sisa-sisa kehidupan dalam menggapai awan cita-cita demi mengejar redha ILLAHI...sayang kalian sangat2!!!!!!

0 comments: