12 June 2010

istimewa:team artikel iLuvislam.com

In the name of Allah, the Most Gracious, the Most Merciful

Mari bersama berdoa kepada ALLAH, agar kita sama-sama sihat dalam
nikmat IMAN dan ISLAM yang dihadiahkan oleh ALLAH SWT kepada kita.


Assalamualaikum Warahmatullah…

Sekadar menyinggah…perasan atau tidak ruangan poll di website iluvislam.com..rating artikel paling tinggi bukan?Apa perasaannya??

Iya…bukan mahu bermegah-megah dengannya,bukannya team lain tidak hebat dan bagus cuma ambillah sedikit ibrah dari poll diatas terutamanya buat team artikel.Saya memohon seribu kemaafan sekiranya entry kali ini mengundang ketidakpuasan hati sesetengah pihak,sejujurnya ia khas dan isitimewa buat seluruh team artikel iluvislam.

Sahabat-sahabat sekalian,

Terfikirkah kalian,dibahu kita tergalas amanah yang berat.Rating artikel paling tinggi bukan untuk kita bermegah-megah dan berbangga cuma ia adalah sekadar penunjuk aras dan termometer penyukat agar kita sedar yang kita mesti dan sewajibnya menyediakan dan mengeluarkan artikel-artikel yang bermutu.

Dengan keputusan poll diatas bukanlah bertujuan untuk kita bersenang lenang,bahkan perlu melipat gandakan usaha kita.Rating tersebut menunjukkan user-user iluvislam menaruh harapan dan kepercayaan buat iluvislam dan kita yang sudah semestinya berada dalam portfolio team artikel yang perlu memastikan kesempurnaan artikel yang diterbitkan

Sebenarnya,diluar sana atau kata yang paling tepat user-user iluvislam terlalu dahagakan ilmu-ilmu yang segar dan baru berbentuk artikel dan sudah tentu menjadi kewajipan kita untuk membantu mereka.Mereka amat-amat memerlukan kita.Kita adalah insan-insan terpilih untuk berada di saf team artikel.

Sahabat krew sekalian,

Kerja dakwah tidak semestinya perlu keluar untuk berjuang menentang kemungkaran semata-mata.Pada hemat saya,kerja kita di iluvislam juga kerja dakwah.Dakwah melalui penulisan.Dakwah melalui pembacaan.Dakwah melalui online.Berdakwahlah selagi kita ikhlas mengejar syurga ALLAH.Semoga ia menjadi sedekah yang berterusan buat kita melalui kerja dakwah ini.

Hadis Rasulullah SAW yang bermaksud: "Apabila mati seseorang anak adam, maka terputuslah segala amalannya kecuali tiga perkara: Iaitu sedekah yang berterusan pahalanya, ilmu yang dimanfaatkan dan anak soleh yang mendoakan untuknya." (riwayat Bukhari dan Muslim)

Saya akui,saya amat cemburukan team lain di iluvislam terutama team forum.Pada pandangan kasar,team forum lebih diminati,lebih femes,lebih baik dan lebih segala-galanya lebih.Namun itu adalah pandangan kasar sahaja,hakikatnya,kita sama-sama diperlukan,kerana tanpa team artikel,pincanglah iluvislam, tanpa team forum,pincanglah iluvislam, tanpa team event,pincanglah iluvislam, dan tanpa mana-mana team juga,iluvislam turut pincang.Kerana juga kita semua adalah satu keluarga,satu family.Yang berbeza adalah peranan dan tugas masing-masing sahaja.Apa yang penting,ialah memantapkan persembahan team masing-masing demi memastikan misi dan visi iluvislam tercapai.

Sahabat team artikel sekalian,

Ayuhh..team artikel,usah bersedih lagi,artikel memang amat penting,dengan tenaga kerja dan usaha yang kita ada,jom sama-sama mantapkan team artikel.Jangan hampakan harapan ummah terhadap kita.Kita yang bertanggungjawab.

Sejujurnya saya sangat sayangkan iluvislam,turut menyayangi kalian..krew yang sama-sama berganding bahu dalam team ini.Saya sayang anda.Sayang team artikel.Sayang gmail.hehehe…Buat senior-senior team artikel = Sekalung tahniah buat kalian,sangat bersungguh-sungguh dalam memastikan kualiti artikel paling bermutu,ampun maaf dipohon sekiranya ada salah silap sepanjang perjalanan bekerja dalam satu team..sangat gembira dapat bekerja bersama anda..sangat2 berharap juga agar dapat jumpa dengan kalian secara offline..

~krew-krew yang pernah saya jumpa---àkak ros,kak zaffan,kak intan nadia,kak masyitah,aman dan syawal.


Buat krew-krew baru team artikel = Ahlan wasahlan diucapkan..juga sekalung tahniah kerana menjadi yang bertuah untuk terpilih..selamat bekerja dalam team artikel…usah segan-segan dan malu-malu…kita semua adalah sama sajer…berharap juga dapat berjumpa kalian secara offline.

Buat kita semua:kita adalah satu keluarga,bekerja dalam satu team,realisasikan moto analyst hebat,editor hebat,artikel mantap.Sayang kalian Lillah Fillah.


Dari saya yang kerdil:

Qee_ladybird,

Analyst article,

Team article iluvislam.com.


Notakakiku1:Hanya sekadar luahan dari hati yang tulus terlakar melalui tarian jari-jemari di keyboard buat peringatan diri sendiri juga.

Notakakiku2:Kalian..saya mohon doanya…final exam 29hb Jun..lepas itu,terus cuti maaa…hehehehe…

1 comments:

LadyBird said...

majulah team artikel untuk Agama dan ILUVISLAM :)..

cayok3x..