13 October 2010

~tag meeranamera~

~Ditag oleh roomate terchenta,meeranamera...
nah..amik ko..abis hutang...


5 names that friends call

* Along (family only dan memang special bila dipanggil along)
* Qilah (majoriti kawan2 bermula abimians,maahadian,kmkians,unisel dan jarang2 di umpiaz)
*Qiela or Qeela (nama pena di blog,juga panggilan sahabat2 iLuvislam,com dan umpiaz,nama ini mula merebak..kih2)
*Qeel (hanya kak ros iluvislam dan siti yang latifah sahaja memanggil nama manja ini,dan saya sangat2 suka)
*Qee_ladybird ( i love ladybird soo much,nickname hampir disemua social networking---->YM,SKYPE....)


5 most important dates in your life

* 15 oktober --->birthday diri sendiri,thanks umi ayah
* 29 mei ---------->birthday umi terchenta
* 01 oktober----->birthday ayah terchenta
* 14 Rabiul Awwal--->birthday diri sendiri dalam kalendar hijrah
* semua birthday adik2 saya dan sahabat2 saya----->setiap hari ada birthday


5 things you have done yesterday

*download movie dan drama2
*tengok syurgamu ramadhan
*siapkan tutor math (rajin tak??hehe,penangan nak test minggu depan)
*clearkan segala bagai isi perut laptop ke hard disk----->dah terlalu berat
*umi call sambil bergelak ketawa


5 ways to be happy

*bila baca Al-Quran (tarbiyah ketika short sem itu sangat bagussszz)
*selalu senyum (",)
*bersangka baik atas segalanya
*selalu positif
*menggodek segala jenis gambar2 yang terakam baik family atau friends


5 gifts would you like to receive
http://www.emocutez.com

* nak koleksi tudung labuh (sehelai nak mitak free dari yang,tapi tahu dia nak kasi ke idok..hehehe)
* nak koleksi citer detective conan yang manusia (love damn much)
* nak buku Chicken Soup For The Soul (teringin sejak tingkatan 3 lagi..huwaaa..sangat2 lama)
*

5 favourites hobbies

* online----->asal online jer,tak chat,tak main FB pun takpe,asal online
* tengok movie
* snap pic kemana sahaja pergi (thanks ayu's cam..kih3)
* hangout dengan umi ---->dapat beli macam2..hehehe..
*

5 places you want to go for vacation

* Mekah---? haji untuk 1 family
* Mesir-----?ramai skandal disana...hahaha..
*

5 favourite drinks

* air teh pagi2 yang umi selalu buat
*neslo kafe ump
*sunquick ais kafe eksekutif
*milo ais Chillies Restaurant
*air mineral--->dahaga time malam2


5 things you always found in your room

*lappy terchenta
*buffy terchenta
*electronic stuff--->hp,charger,kabel,pendrive
*pic family
*losyen mustajab


5 favourite clothes colours

*biru cair (sweet)
*hitam (nampak kurus..hehehe)
*pink (feminin)
*ungu (chomey cam biru)
*putih (suci)


5 favourite bands

*tak tahu dan tak nak jawab


5 favourite people

*umi yang sporting,kelakar dan lawak
*ayah yang baik untuk segala duit belanja
*adik2 yang berbagai2 ragam dan perangai,bising,kecoh,kepoh
*sahabat2 yang ada aura masing2,sengal,gila2,takleh tinggal sorang sekalipun
*Ruby-->kawan unisel saya,sangat2 teringin mahu berjumpa dengan dia


5 hangouts

*tidak tentu
*asal ada duit dan makanan
*tak nak jawab dah


5 person you love so much

* umi yang sporting
* ayah yang baik
* adik2 yang macam2 gelagat
* sahabat2 yang sengal2
* .....

5 reasons you answer this survey

*ambil hati si mira dan bayar hutang
* boring
* untuk update blog
* supaya kenal saya siapa
* sebab saya suka


Lastly,please tag 5 losers

*sheyna (blogger baru)
*ayu (kembar saya)
*nana (nak suh dia update blog)
* rai (kawan seangkatan dalam kerja2 gila)
* nenes (suka merapu raban nga dia)


notakakiku1:memang takde manfaat..tapi kena langsai nga mira..sian dia nati kan??
notakakiku2:Alhamdulillah,saya makin terurus,doakan atas segalanya.
notakakiku3:mira...maaf,lambat jawab tag...

4 comments:

Anonymous said...

yg xleh blah-losyen mustajab

Anonymous said...

yg xleh blah-losyen mustajab

bisikan hati said...

hahaha...biasala...

ni mesti hafiz...suka ati laa..

meeranamera said...

yeahhh!! stelah sekian lame jwab gak tag nih

>>love losyen mustajab