04 April 2011

estee lauder vs statistic

Suatu petang yang hening, bila lecturer statistic mula bersyarah..

Lecturer: Awak nie, kalau tak dapat tinggi dalam exam,macam mana nak kerja gaji mahal2?
Students: ermmm...
Lecturer: Kalau perempuan,lepas kawen,mesti kena ikut arahan suami jer,kalau tak kerja,agak2 nanti boleh kasi duit kat parents ke?boleh beli barang2 mahal sesuka hati ke?
Students: Takkkk.....
Lecturer: Lelaki pulak, kalau dapat isteri yang jenis pakai SK2, nak beli guna apa?
Students: erkkk...

I PAKAI ESTEE LAUDER YOU..
(LEC I CAKAP KALU NAK PAKAI  BENDA MAHAL2,KENA BERJAYA,KENA  DAPAT TINGGI STATISTIK...OKIES..JOM...BERUSAHA YUK!!!DEMIMU ESTEE LAUDER)Kesimpulannya;

Belajar rajin-rajin yer nak, kamu harapan semua orang, bukan sahaja ibu bapa dan keluarga, tetapi juga pensyarah2. Kejayaan bukan untuk orang lain,tapi untuk diri sendiri. Kejayaan ini bukan untuk duniawi sahaja tapi juga untuk ukhrawi. Dengan berjaya, semua impian pasti terlaksana. Jadi, jom sama-sama berusaha untuk berjaya agar dapat pakai SK2.


“ Ya Allah berikanlah keadaku manfaat atas segala yang Engkau ajarkan, dan ajarkanlah kepadaku apa yang memberi manfaat dan tambahkanlah ilmuku, syukur kepadaMu atas segala yang perkara, aku memohon perlindungan dariMu dari keadaan ahli neraka”.


katahatiku1: Serius, aku suka madam ni duk bebel2 gitu...hehe..sama sebijik macam umi aku duk bebel2..tersedar seketika bila ditegur sebegitu...thanks madam! motivasi saat2 akhir tahun 2..
katahatiku2: Nasihat diberi selepas  markah test 2 statistic selesai disemak....biasa la kan..semoga aku mendapat yang terbaik 40++/50
katahatiku3: owhh..mellisa tak guna SK2, guna ESTEE LAUDER jer...hahahaha..
katahatiku4: peringatan untuk diri sendiri~semoga berjaya dalam statistic,qila!!

1 comments:

peNer0ka keTenaNgan said...

woot woot~ MATERIALISTIK wehhh!! :P