24 December 2012

Anda akan rasa sekiranya anda pelajar FSKKP UMP...

Assalamualaikum..

Saat-saat hampir meninggalkan bumi gambang ini,mari kita kita review, sebelum ni kita buat untuk UMP, ini kita buat untuk fakulti pula.


 Anda akan rasa sekiranya anda pelajar  FSKKP UMP...

1-  Satu-satunya pelajar yang tak boleh hidup tanpa laptop dan internet.
2- Tak suka coding tapi time projek,pandai dan boleh pulak kau siapkan coding. Supernatural power gitu.
3- Kalau masuk lab kofem bukak FB, twitter, youtube bagai, sebab laju giler. Lecturer tak kasi pun,kau on jugak.Padahal bukan buat apa, sajer nak kasi hijau icon fb jer.
4- Sejuk gilerrr dalam lab. Rasa cam duk kat oversea.Tapi ada gak lab yang suam-suam kuku.
5- Majoriti lecturer FSKKP sporting dan best. Tak menyesal jadi family fskkp.
6- Buat HOT kat lab dan boleh bawa segala mak bapak nenek nota bagai.Tapi tak pernah jugak dapat full mark.
7- Selalu berharap dalam final exam juga boleh bawa nota-nota.Tapi hampeh.
8- Satu-satunya fakulti yang ajar cara nak format pc tapi gua baru berani sem ni format.hahaha
9- Semua pelajar fskkp ada akaun msdn.Boleh download seriey key dan installer2  secara percuma.
10- Sebelum naik jumpa lecturer kat tingkat atas, mesti lepak-lepak kat kerusi bawah.Tengok tv seround.
11- Lecturer lelaki tingkat atas sekali.Penat woooo nak menapak....
12- Semua orang sangka student komputer tahu macam-macam perkara,hakikatnya tak semua orang okies.
13- Kami ada blok M.Kat blok M ada PC Mac Apple.Keyboard kecik ooo.
14- Karnival PSM kami macam pesta.Meriah ok.
15-Setiap sem mesti ada lecturer sambung belajar.
16- Wajib ada skype.Senang share nota dan coding.kahkah
17- Satu2nya fakulti yg gunakan moodle dengan sepenuhnya. Kuiz online moodle, submit psm moodle, forum pun moodle.Segalanya moodle. (Nazziman)
18- Bilik timbalan dekan jadi bilik mengumpat dan mengutuk kalau bosan. Boleh berjam-jam kalau duk berborak dalam bilik timbalan dekan.(Nazziman)
19- Bila student parking basikal kat dean punye parking automatic kena sound kawkaw dgn kak is (Ayu)
20- Sebelum balik kelas mesti nak p fac..takdak tujuan..hanyalah sekadar mahu amik angin air cond. (Ayu)
21- Dalam fskkp, gua ada gegurl-gegurl gua...missing them so much.



Ini coding budak komputer...



haa...tu jer laa..malas dah nak taip banyak-banyak.


katahatiku1 : Akan merindui fskkp juga nanti...


7 comments:

ayu_mafiaUMP said...

guaaa suke entry luu kalii neh...bt guaa tacingg beebb!

qeela said...

kan..kan...gua nak tacing dah nie beb..bila buat entry nieh...

Nazziman Mustapha said...

satu2nya fakulti yg gunakan moodle dengan sepenuhnya.

Bilik timbalan dekan jadi bilik mengumpat dan mengutuk kalau bosan.

muhammad naim Abdullah said...

2 database ke akak??

akak pernah belajar web programming x? kalo belajar ada x nota php x? kalo ada share dgn saye.. :)

ayu_mafiaUMP said...

--bilaa student parking basikal kt dean punye parking automatic kne sound kawkaw dgn kak is

--sebelum balik kelas mesti nk p fac..xdak tujuan..hanyalahh sekadar mahu amik angin air cond..

--penah menjadi cita-cita nk bt meeting program dalam bilik meeting lecturer..

Dayah chan said...

i'll gonna miss u :'( sobs osb

qeela said...

naim: akak update through pm fb yer.. =))

ayu: thanks..dah update..

dayah : will be missing u too...